2015. május 11., hétfő

MOST kell beadni alkotmányjogi panaszt a semmis szerződések forintosítása ellen, ha még nem tetted volna!

Kedves Olvasó! Vannak vissza nem térő alkalmak az életben. Ez most ilyen. Mint korábban már idéztem a PITEE üzenetét és felajánlását, miszerint komoly szakmai támogatással Strasbourgba viszik ügyünket, amelynek törvényes keretek között már csak az Emberi Jogok Európai Bíróságánál szerezhetnek jogorvoslatot. Mivel az alkotmányjogi panasz illetékmentes, ügyvédi közreműködést nem igényel, illetve rendelkezésünkre áll egy kész mintabeadvány, ezért itt az alkalom, hogy ezt a lépést most megtegyük.




A következők olvashatók a PITEE frissen közzétett közleményében: 

"A korábbi hírek szerint az elszámolást következtében a deizahitelesek havi törlesztőrészlete átlagosan 25-30 százalékkal kellene, hogy csökkenjen (fidesz.hu, 2014.09.12). 

A valóság ezzel szemben az, hogy a devizahtielesek több, mint felének a törlesztőrészlete szinte változatlan marad! (portfolio.hu, 2015.05.09) 

A bankmentő törvények eredményeként az országgyűlés a devizahitelesek nyakába varrta az árfolyamkockázat okozta veszteségeket",  miközben tudatosan lebegtették az árfolyamot, tudatosan félrevezették az embereket a reklámokkal, közleményeikkel, ígéreteikkel, a felelőtlen pénzügyi felügyeleti tevékenységgel (bizonyítékok rendelkezésünkre állnak). A PITEE és még sokunk egybehangzó véleménye, hogy "fizesse ki a magyar állam az árfolyamkockázatot". Aztán vívjon meg a bankokkal... 

Ha tehát azt akarjuk, hogy a magyar állam térítse meg a kárt, akkor most lehet benyújtani utolsó alkalommal alkotmányjogi panaszt az Alkotmánybírósághoz!

Ebben a bejegyzésben megtalálhatja és letöltheti a PITEE egyesület által javasolt alkotmanyjogi panasz mintáját és a beadási határidőt.

Tovább a PITEE közleményére >

Forrás: PITEE, pitee.wordpress.com

1 megjegyzés:

Megosztom itt: