2015. február 3., kedd

Visszaállhat az eredeti árfolyam?

Ritkán idézem az Azenpenzem.hu oldalt, de most találtam egy hasznos cikket, amit szívesen megosztok. A cikk kapcsolódik a Hitelsikerek.hu oldalon is olvasható pár nappal ezelőtti bejegyzéshez.

"A Kúria Polgári Kollégiuma tegnap megvitatta és el is fogadta a devizahitelek semmisségével és a végrehajtási eljárásokkal foglakozó joggyakorlat-elemző csoportok véleményét – tudta meg az Azenpenzem.hu. Várhatóan nem kell már sokáig várniuk tehát például az autóhiteleseknek arra, hogy kiderüljön: a „hibás” szerződések elszámolása hogyan történhet. 

Már több olyan elsőfokú döntés is van, amelyben autóhiteleknél kimondták a teljes szerződés semmisségét (az egyiknél hiányzott a kockázatfeltáró nyilatkozat, a CIB Lízing pedig nem írta be a kamatmértéket a szerződésbe). Mint arról korábban írtunk, a Fővárosi Törvényszék első fokon úgy döntött, hogy a felvételkori árfolyamon kell elszámolnia a Merkantilnak egy devizás autóhitelesével. Továbbra is kérdés, hogy mik alapozhatnak meg teljes semmisséget kimondó ítéleteket a devizahitelek vagy akár a forinthitelek esetében (a törvényekben az árfolyamrés és az egyoldalú kamatemelés kérdését rendezték, de – mint az előbbi ügyekből is látszik – maradtak még problémás pontok)."



Forrás: azenpenzem.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megosztom itt: