2013. július 3., szerda

Webinárium a Kúria július 4-i döntése után péntek este 19 órakor

Kedves joghoz jobban és kevésbé értő Sorstársak!

Mint azt Ti is tudjátok, július 4-én, csütörtökön a Kúria kihirdeti a döntését az OTP ellen folyó perben, melynek fő kérdése az, hogy költség-e az árfolyamrés. Ha ugyanis költség, akkor annak százalékos mértékét a szerződésben fel kell tüntetni, ennek hiányában a szerződés semmis.

A Kúria hamarosan dönt a kérdésben, ám a döntés koránt sem biztos, hogy mindenki számára érthető lesz. Ennek érdekében rendezzük másnap, július 12-én pénteken este 7 órakor ezt a webináriumot, ahol gyakorló jogászok fogják megmagyarázni a döntést.

Időpont:
2013. július 12.,  péntek, 19:00 óra

Meghívott vendégeink:
1. Makkos Albert közgazdász
2. id. dr. Dantesz Péter ügyvéd
3. dr. Várhelyi Tamás ügyvéd

Mire számíthatunk?
- a Kúria kimondja, hogy az árfolyamrés költség, tehát a perbéli szerződés semmis.
- azt mondja ki, hogy az árfolyamrés nem költség, ebben az esetben viszont útmutatást fog adni, hogy vajon micsoda. Jogászaink szerint egy ilyen magyarázat kincset érhet!
- nem mond semmit, az eljárást megszünteti, mert nem történt jogsértés. Így hatályban marad a másodfokú ítélet, ami remek, ám kevésbé erőteljes, mint ha ezt a Kúria mondta volna ki.
- a Kúria visszadobja az eljárást első(másod)fokra, mert valamit ki kell vizsgálni, bizonyítani, stb. Ez történt a Partiscum perben is két éve. Akkor a Kúria instrukciói alapján a Takarékszövetkezet végül elbukott, sőt ezeket az instrukciókat azóta is felhasználjuk a bankok elleni perekben!

A webináriumon itt, ezen az oldalon lesz elérhető.
A képernyő közepén egy mezőben kell megadni egy nevet, majd a "Join" gombra kell kattintani.

Csak egy bekapcsolt hangszóróra, illetve természetesen működő internet kapcsolatra lesz szükség! Az adás alatt célszerű minden más - internetet használó - programot (facebook, skype, msn...) kikapcsolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megosztom itt: