2014. november 28., péntek

Hasi tasi nem kér kódot...

Figyelem, a nyugalom megzavarására alkalmas, szókimondó szövegek következnek!
Pártunk és kormányunk, plusz a bankszövi, valószínűleg nem gondolta át, hogy az intézményesített bankmentéssel milyen szellemet engedett ki a palackból...

Sorban kapjuk a képleteket, jogszabályokat a forintosításról, a bankok "elszámoltatásáról". Ugyanakkor, a 24 karátos bankmentés csúnyán visszafelé fog elsülni! Ugyanis a duplájára felturbózott követelések fedezettsége nem sokkal jobb, mint egy Provident kölcsöné. A bank indíthat végrehajtást, árverezhet, de ezzel legfeljebb a fedezeti ingatlan becsértékének 50%-át kapja meg. Azt is csak egy darabig, mert az óriási túlkínálat miatt egyre több lesz a sikertelen árverés. Az ezt meghaladó tartozás viszont gyakorlatilag egy fiktív szám, ami SOHA nem fog a banknak megtérülni. 

A végrehajtási eljárás viszont tovább folytatódik, ami miatt az adósok különböző lépésekre kényszerülnek. Első körben megszüntetik a bankszámláikat, és mindent amit lehet készpénzben vesznek fel. Tudjátok, "hasi tasi nem kér kódot"... Vagy valamelyik, a hitelben nem érintett családtag nevére nyitnak egy új számlát, amihez a végrehajtó nem fér hozzá. Autót szintén nem a saját nevükre vásárolnak. 

A feketegazdaság soha nem látott magasságokba tör, egyre többen fognak feketén dolgozni, hiszen nem szeretnék, ha a végrehajtó lenyúlná a fizetésüket. Viszont az államkassza néhány 100 milliárd forint SZJA, TB, satöbbi bevételt elegánsan elbukik! Aki ezt nem tudja megtenni, a fizetése 33-50%-át viszi el a végrehajtó, de ez valószínűleg lényegesen kevesebb, mint a törlesztő részlet.A KSH szerint, a hazai átlag jövedelem 234.000.- forint. Ennek a 33%-a kb. 75.000.- forint. Ebből a Vh. kérő kb. 50.000.- forintot kap meg havonta. Az egy évben 600.000.- forint. Ezért mondom, teljesen mindegy, hogy a bank az ingatlan értékén felül mennyi tartozást állít, mert mindegy, hogy 130 vagy 250 évig kellene tiltani az adós fizetését a kiegyenlítéséhez! 

Ha a végrehajtó valamilyen úton-módon hozzáfér az adós vagyonához, az sem sokkal rózsásabb a költségvetésnek, mert az a pénz eltűnik a bankok fekete lyukaiban, tehát ezek az összegek hiányoznak a gazdaságból, a kereskedelemből, tehát minden letiltott 100 forinton, a költségvetés azonnal 27 forintot bukik! 

Az egész olyan, mint a maghasadás, egy öngerjesztő folyamat, és a végén tényleg lesz bankpánik, meg államcsőd! Kell ez? Mi kell ahhoz, hogy a politikusok végre leszálljanak az elefántcsont toronyból, és elgondolkodjanak egy olyan megoldáson, ami nem temet maga alá mindent és mindenkit, imádott bankjaikat is beleértve???

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megosztom itt: