GY.I.K

GYakori Kérdések hiteles témakörben

Aki válaszol: Papp Péter, civil devizahiteles jogvédő
Forrás: https://www.facebook.com/photo.phpfbid=605410622879760&set=a.431763313577826.1073741825.100002324826062&type=1&theater


Tartalomjegyzék:
1-49 ig: Általános kérdések
50-        Polgári Peres dolgok
100-     Autós kérdések
150-    Személyi kölcsön, hitelkátya, folyószámlahitel
200-    Jelzálog fedezetű kölcsönök
250-    Büntető ügyek, kártérítések
300-    Egyéb
(A könnyebb kereshetőség miatt a számozás, s a bővíthetőség miatt a “hézagok”)

*****************************

ÁLTALÁNOS KÉRDÉSEK, VÁLASZOK1.- Mi a deviza és mi a valuta?- A deviza az pénz helyettesítő fizetőeszköz, pl.: Számlapénz. Általában más ország fizetőeszközére értjük, de a Forint számlapénz is deviza. Készpénz helyettesítő fizetőeszköz. Legtöbbször a CHF - Svájci Frank, Euro, és JPY - Japán Jen vonatkozásában használjuk a Hiteles témakörben. A valuta az a kézzel fogható papírpénz és érme.
2.
- Mi a deviza (CHF, Euro, JPY) alapú kölcsön?- Forintban folyósítják, forintban kell törleszteni, de Devizában tartják nyilván. Mint már kinyomoztuk, csak a nyilvántartás deviza, mögötte nem volt valós deviza, viszont tudtak az árfolyam emelkedésről. Ezért ez csalás. Erről szól a 250 fölötti Kérdés-válasz.
3.
- A pénzintézetek kölcsönt kértek svájcból?- Nem. Ezt a Svájci Nemzeti Bank is visszaigazolta, hogy nem kértek kölcsönt. A Magyar bankok úgynevezett SWAP Ügyletekkel szereztek be idegen fizetőeszközt. Ennek a bankok szerinti módja, hogy egy marék Forintot, ELCSERÉLNEK Svájci frankra (CHF) majd egy idő után visszacserélik. Amíg a magyar banknál van a CHF, addig az eladja, hogy Ft-ot ki tudja folyósítani, majd az ügyfelek Forint törlesztőjét visszaváltja CHF-re, hogy a SWAP partnerrel visszacserélje forintra. Ezt igaz Te sem hiszed, hogy így csinálták?
4.
- Milyen megoldás van hogy ne kelljen 3-5x annyit visszafizetni a pénzintézetnek?
- Az évek alatt több megoldási utat is kigondoltak a küzdők, az elöljárók, de ebből EGYENLŐRE csak egy út járható. Ez a SEMMISSÉG. A semmisséget úgy lehet elérni, hogy formai hibákat keresünk a szerződésben. Pl.: nincs feltüntetve minden, a szerződéssel összefüggő költség, vagy nem érthető a kamatváltoztatási feltétel. Az előbbire tipikus példa az úgynevezett ÁRFOLYAMRÉS, az utóbbira a felsorolás jellegű, nem egyértelmű kamatemelési feltételek, mint például, de nem kizárólagosan: Jegybanki alapkamat emelkedés, forrásköltség emelkedés, informaikai és takarítási költségek emelkedése, jogszabályváltozások, stb. ilyen jellegű felsorolása. A helyes az lett volna, hogy MNB alapkamat + x %.Az ÁRFOLYAMRÉS a vételi és eladási árfolyam közti különbség egy időpontban. Ha egy időintervallumot nézünk, az árfolyam különbözet. E kettőt direkt keverik a pénzintézetek. 2013.07.04-én a Kúria (Gfv.VII.30.078/2013/14 számmal:http://lb.hu/hu/sajto/kuria-gfvvii30078201314-szamu-kozbenso-itelete-melyben-deviza-alapu-kolcsonszerzodesben-az ) szépen definiálta a kettő közti különbséget a PITEE (http://pitee.wordpress.com/) egyesület által indított perben. Az árfolyamrés egyetlen szerződésben sincs benne helyesen. Némely szerződésben megemlítik, de nem helyesen tüntetik fel. A legtöbb bíróság ezt költségnek ismeri el, s már csak emiatt is megsemmisíti a szerződést.

5.- Szeretném átnézetni a kölcsön szerződésem, hogy SEMMIS-e.- Több ezer szerződést néztünk már át, és nem találtunk egyetlen rendben lévő kölcsön szerződést sem, így bizton állíthatom, hogy a devizás kölcsönszerződésed SEMMIS. Emiatt külön átnézetni senkivel sem kell, s nem is nagyon vállalják be az emberek, mert egyszerűen nincs rá kapacitás, de Te megtanulhatod, hogyan kell! Lásd lentebb.
6.
- A Forint kölcsönökkel mit lehet kezdeni?- Azok is semmisek, ugyanazon formai hibák miatt, mint a devizás szerződések. Körülbelül 50 semmisségi okot tártunk eddig fel, s ezek közül csak néhány a “devizaspecifikus”. Szerződésenként 3-4 semmisségi pont szokott lenni, de van olyan hogy 15 is van. Egy is elég, hogy a szerződést teljes egészében megsemmisítsük. Legfeljebb jobban odafigyelő banknál néhány hitelszerződés lehet érvényes. A legtöbb hitelkártya szerződés azért lett eddig megsemmisítve, mert a pénzintézet csak Igénylőlapot töltetett ki az ügyféllel. (olyan van benne, hogy Igénylő adatai, igénylő aláírása, stb.)
7.
- Mi a kölönbség a Hitel és a Kölcsön között?- A Hitel az egy HitelKERET, amiből kölcsön nyújtható. Tipikus példa, egy HITEL kártya, amin van 200.000 Ft-os hitel keret. Ha ebből lehívunk 50.000 Ft-ot, az a kölcsön. A hitelkeretért éves rendelkezésre állási jutalékot számítanak fel, a kölcsönért kamatot.

8.- Ha semmis a szerződésem, akkor kell-e ha igen mikortól s mennyi kamatot kell fizetni?- Ezt JELENLEG SENKI sem tudja biztosra megmondani, mert a törvény nem egyértelműen fogalmaz. A legrosszabb esetben MNB alapkamatot kell rá fizetni. Nekem az a véleményem, hogy jogerős ítéletig NINCS kamat. Ezen dolgozok, (ha hagytok). A kettő közti lehetőség, hogy a Svájci Nemzeti Jegybank alapkamata, vagy az aktuális bank Látraszóló betéti kamatával számolunk el. Mindezen elszámolást, csak akkor tudjuk elérni, ha az EREDETI ÁLLAPOT-ot helyre tudjuk állítani. A bank viszont próbálkozik a szerződést helyreállítani, reparálni, amit mi nem szeretnénk...
9.- Mi a különbség a bank és a pénzügyi vállalkozás között?- A banknak elektronikus pénzteremtési joga van. A pénzérméket, bankókat az MNB nyomtatja, a számlapénzt a kereskedelmi bankok hozzák létre a kölcsönök folyósításával. Erről itt találsz egy kis filmecskét: http://www.youtube.com/watch?v=CvhD9rwaSqE
10.- Van valami anyag a kezdő küzdők felvilágosítására?- Igen, itt: https://docs.google.com/document/d/1Og3Y66Zu1GZuDXFCJHist1KLWyLLDEcdJysgaqmYy3s/edit
Valamint érdemes még elolvasni ezt a levelet, amiből megtudható, hogy milyen hibákat kell keresni a szerződésben.:https://www.facebook.com/photo.php?fbid=398591180228373&set=t.100002324826062&type=3&theater
A Hiteldíj emelésének a feltételei sem reálisak a legtöbb szerződésben. Erről itt találsz egy érdeklődő levelet:https://www.facebook.com/photo.php?fbid=425772670843557&set=t.100002324826062&type=3&theater
11.- Hol találok sikeres ítéleteket?- Ezen a honlapon: http://hitelsikerek.hu/ Itt pedig egy szigorúan moderált FaceBookos csoportot, ahol először szoktak megjelenni a kisebb nagyobb siker történetek:https://www.facebook.com/groups/290202054450041/
12.
- Kitől tudok kérdezni?- Ebben a csoportban tudsz kérdezni mindenféle jogi dolgokat:https://www.facebook.com/groups/devizashitelremegoldasvan/ (ezt hívjuk almás csoportnak)Az árfolyamréssel kapcsolatban itt tudsz kérdezni:
https://www.facebook.com/groups/173874132776443/FIGYELEM! Mindkét csoport a jogi megoldást részesíti előnyben, a többi megoldási út elismerése mellett, Viszont a békesség megőrzése érdekében mindkét csoportban tiltott a politizálás, egymás szidása, és a megmondóemberek reklámozása. Kitiltás jár érte. Legtöbb esetben nem végleges, de súlyosabb esetekben végleges kitiltás.

- Tőled lehet kérdezni?- NEM! határozottan nem, mert időm kb 75%-át részét levelezéssel töltöm, ahelyett, hogy a közös szekeret tolnám, ilyen és ehhez hasonló tájékoztató írásokkal, valamint a megfelelő helyekre, megfelelő beadványok írásával, amire most csak kb az időm 5%-át tudom fordítani... Sokkal jobban jársz Te is, ha nem tőlem kérdezel, mert a fentebbi csoportokban hamarabb Választ kapsz, s ha én is hatékonyabb munkát tudok végezni a közösségnek, mint egyedi igények, kérdések megválaszolgatását, akkor talán hamarabb megoldódik a probléma. Most gondolj bele. miért írnál nekem? Mert tetszenek az írásaim? Szeretnéd, ha több ilyenre lenne időm? Szerinted jó lenne, ha a hiteles kérdésre fordított időmből nem csak 5%-ot tudnék ilyenre fordítani, hanem 75%-ot? Köszönöm.
- Csak azt szeretném kérdezni…- Azt SE kérdezd Tőlem. Nem azért, mert nem akarok válaszolni, hanem mert Minden le van írva, s a leveled elolvasásával és megválaszolásával elmegy mondjuk 5 perc. Ha 20an kérdeznek, akkor az sokkal több idő, amiben nem tudok ÉRDEMI munkát végezni Érted. Érted? Ez nem vonatkozik azokra, akik Korábban ébredtek, és már levelezőviszonyban állunk, de Őket is kérem, hogy legyenek szívesek korlátozzák a levelezésüket. Nem tudom hány EZER emberrel állok levelezésben, nem győzöm! Megértéseteket Köszönöm!

13.- Mit tegyek, első lépésként?- Tanulni, olvasni, valamint szedd össze a papírjaidat, szerződésedet, készíts táblázatot, hogy mikor mennyit fizettél már be, s kérd ki a bankodtól is, hogy mikor mennyit fizettél be. Autó esetén kérd ki a törzskönyvet.https://www.facebook.com/photo.php?fbid=436598603094297&set=t.100002324826062&type=3&theater
14.- Van erről táblázatos összefoglaló?- Igen. Itt: https://docs.google.com/file/d/0B_0OyNuI6NzEcXNNajBnMXNKWDg/edit
15.- Mi az a MOKK-os levél?- A Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) Fizetési meghagyást ad ki ellened a pénzintézet kérésére. Erre nagyon odafigyelve válaszolni kell az első oldalon feltüntetett címre, a szükséges azonosító számok feltüntetésével: “Alulírott xy, a z számú B pénzintézet követelését sem összegszerűségében sem jogszerűségében nem ismerem el, azt VITATOM. ” Ha így ellentmondasz, akkor a pénzintézetnek, vagy a behajtó cégnek be kell perelni Téged, hogy hozzájuthasson a követeléséhez, amit Te megnyersz, HA szakszerűen védekezel a bíróságon.
16.- Nem mondtam ellent a MOKK-os levélnek. Akkor most ki kell fizetnem a törvénytelen követelést?- Nem feltételen. Ha a levél megérkezésétől számítva 3 hónapon belül vagy, akkor élhetsz a közjegyzőnek címzett levélben “Igazolási kérelemmel” melyben kifejted, hogy miért nem tudtál időben ellent mondani. Erre csak akkor van esélyed, hogy ezt sikerre vidd, HA az akadályoztatásod elmúltát követően max 15 napon belül ellent mondasz. Másik lehetőség a Perújra felvétel. Ez a jogerőtől számított 6 hónapon belül esélyes megtenni, de max 5 éven belül. Fél éven túl már nagyon nehéz… Csak szakértővel!!!
17.- Zaklat a behajtó mit tegyek?- Kergesd el! A behajtónak nincs semmivel sem több joga, mint Neked. szépen megkérhet a teljesítésre, Te pedig szépen megkéred a távozásra, és hogy ne zaklasson. Ehhez kommunikációs tréning itt: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=505101426244014&set=pb.100002324826062.-2207520000.1380712751.&type=3&theater
18.- Nekem a kezelési költséget és/vagy a biztosítást is devizában számolják. lehet ezzel valamit kezdeni?- Ez tisztességtelen banki gyakorlat, a Pénzügyi Szervezeteket Állami Felügyelete is többször kimondta, de ezzel különösen nem kell foglalkozni, hisz sokkal könnyebb, és sokkal többet lehet nyerni, ha a szerződés Teljes SEMMISSÉGét célozzuk meg.

19.- Már nem tudok mindent fizetni. milyen sorrendben fizessek?- Meglepő módon, a hiedelmektől pont ellenkezőleg a jelzálog kölcsönöket kell a legkevésbé fizetni, s leginkább a rezsit, mert abból hamarabb végrehajtás lesz. Legyen az alábbi a sorrend:1.- a család ÉLELMISZER szükséglete2.- Rezsi3.- Folyószámlahitel, de ezt mihamarabb görgesd ki és szüntesd meg. Egyébként is iszonyat drága. Ha "rendelkezel" (Ptk. 292. §), akkor erre megy az összes befizetett pénzed. jobban jársz, mint a devizás kölcsön törlesztésével.4. Hitelkártya - ha van szerződés. Ha nincs, akkor megköszönöd, és visszaviszed.
5. Forintkölcsönök - ha még nem adtad vissza azt az összeget, amit kaptál.6. Deviza nyilvántartású forintkölcsönök - ha még nem adtad vissza amit kaptál, és persze tellik is.

*****************************POLGÁRI PERES DOLGOK50.
- Mennyibe kerül a pereskedés és mennyi ideig tart?- Nekem még 25 évig kellene fizetnem a bank által törvénytelenül követelt összeget. Ennél biztosan hamarabb véget ér a tárgyalás, és olcsóbban is jövök ki ha perlek. Egyébként szerződés típustól, státuszától (fizetett, felmondott Végrehajtás alatt) is függ, valamint az ügyvédek leterheltségétől is. kb 35.000 - 200.000+ ig valamint 1-10% sikerdíj között szokott lenni, aminek egy részét térítheti a pénzintézet - utólag.

51.- Hol találok ügyvédet?- Itt: http://hitelsikerek.hu/ugyvedlista/ valamint Miskolcon felkereshető még Valika:https://www.facebook.com/polgarjogitarsasag.devizajog Valamint Érd és 30 km-es körzetében Ő: https://www.facebook.com/devizahitel Mindketten leinformált, ügyvédi csapattal dolgoznak együtt. Lehet mást is választani, DE csak olyat válassz, aki legálisan végzi a tevékenységét, és a TELJES SEMMISSÉGET részesíti előnyben. Van olyan ügyvéd Siófokon, aki ugyan majdnem ingyen dolgozik egy keresetblankettával, amivel csak a kamatemeléseket támadja (részleges semmisség) és többnyire - idős korára való hivatkozással - nem megy el a tárgyalásra, így az ügyfélnek egyedül kell farkasszemet nézni a minden furfanggal ellátott banki oldallal. Van olyan illető, aki nonprofit jogvédőnek adja ki magát, ám szerinte rajta kívül mindenki más csaló, ám tőle még nem nagyon láttunk nyert ügyeket. Szóval érdemes jól körülnézni és választani. Csak olyan ügyvédet szabad megbízni, aki együtt működik a HitelSikerek.hu csapatával.- én nem vállalok pert, mert csak hobbiból, “másodállásba” végzem ezt a hiteles mentő tevékenységet, s be van táblázva a következő 3 évem perekkel. Ha változás lesz, szólok. Viszont, egyik tevékenységi ágam - ha van rá időm, - hogy folyamatosan keresem az új, tehetséges ügyvédeket. Remélem hagyjátok, s nem írtok nekem levelet…

52.- Ingyenes ügyvédet hol találok?- Nem tudom, hogy Neked mi a szakmád, de kevésbé hiszem, hogy kb. száz órát végeztél már ingyen, munkádat felajánlva valaki javára, s ilyen “valakik” tucatjával vannak. Az ügyvéd is abból él, hogy vannak akik hozzá fordulnak, s megpróbálja megoldani a problémáját. Mindezek mellett létezik “Párfogó ügyvéd” akit a megyei ??? hivatalban “kell kérni”, akinek a díját az állam viseli, ám ezen ügyvédek ritkán értenek ehhez a speciális jogi területhez, a banki jogász témához.
53.- Egyedül érdemes nekilátni pereskedni?- Csak akkor, ha eléggé felkészültél arra, hogy ha elrontod a pert, akkor rosszabb helyzetbe kerülsz, mint most!!! Egy első fokon elrontott per nem mindig orvosolható még ügyvéddel sem másod fokon!!! Minimum 1000 (ezer) óra aktív utánaolvasás, érdeklődés, felkészülés után esetleg bevállalható, hisz a legtöbb ember nem ért eléggé a joghoz. Attól, hogy ittál már jó bort és ettél finom süteményt, nem biztos, hogy tudsz jó bort készíteni és tudsz finom süteményt sütni.

54.- Hogyan tudnám összeszedni a perléshez szükséges összeget?- Van aki végtörlesztett s az előtörlesztési jutalékot szedte vissza a banktól, s azzal perelte be ugyanazt a bankot. Van aki inkább nem fizet pár havi részletet, s így jött össze a szükséges pénz. (Egyébként is jobb az, ha felmondott kölcsönt perlünk.) Van aki újabb kölcsönt vett fel, van aki túlmunkázott emiatt, van aki 5.000 Ft-onként spórolta meg a szükséges pénzt.
*****************************AUTÓS KÉRDÉSEK100.- Azt hallottam, autó esetén ki kell kérni a Törzskönyvet. (TK)- Igen, de csak KÖLCSÖN esetében, amikor lejárt a szerződéstől számított 5 év. Ezen kívül az Elidegenítési jogot is töröltetni kell. Ehhez mintalevél itt:https://www.facebook.com/photo.php?fbid=436598603094297&set=t.100002324826062&type=3&theater
101.- Miért jó az, ha kikérem a törzskönyvet és töröltetem az elidegenítési jogot?- Ha már nem tudnád fizetni a kocsihiteled törlesztőjét, akkor a bankod nem tudja kivonatni a forgalomból a kocsit. Semmit nem tehet Veled, csak eladja a követelését behajtó cégnek, és/vagy MOKK-os fizetési meghagyással pert indíthat ellened, amit Te meg fogsz nyerni.

102.- Ha kivonatta a forgalomból a kocsit, akkor mit lehet tenni?- Visszaállítani a forgalomba. Ez kétféleképpen lehet: vagy visszakéred a bankodtól a törzskönyvet, s ezzel gyorsan visszaállítja az okmányiroda a forgalomba a gépjárművet, VAGY meggyőzöd az okmányirodát, hogy jogtalan volt a kivonás, s állítsák vissza. (Forgalomba visszahelyezés TörzsKönyv bemutatásával, kivonás letéti szerződéssel rendelkező pénzintézet esetén, ha be tudja mutatni a forgalmit is. ) Itt olvashatsz:https://www.facebook.com/photo.php?fbid=519886211432202&set=a.431763313577826.1073741825.100002324826062&type=3&theater
103.- Azt mondta a rádió, hogy voltak olyan kereskedők, akik nem írhattak alá a bank nevében?- Alig volt olyan kereskedő, aki aláírhatott a pénzintézet nevében, így emiatt is semmis a szerződés. Érvénytelen. Ezt a pénzintézetek nem fogják önmaguktól elismerni, valamiféle eljárást kell indítani ellenük. Ezen kívül van még pár érvénytelenségi pont minden szerződésben.
104.- Feljelentett a bank fedezetelvonásért. Most mi lesz?- Kijön egy rendőr, megnézi, hogy megvan-e és a tulajdonodban van-e az autó, és ejti a vádat. No para.
105.- Azt mondta a bank, behajtó, hogy ha leadom a kocsit, akkor jobban járok.- Ezt el ne hidd! Autós ügyben az első szabály: “Kocsit oda nem adunk!” Ha leviszik a kocsit, se pénz, se autó, és még milliós tartozásod is marad, amihez ugyan csak MOKK os FMH-al juthat hozzá, így tovább fognak zaklatni, sőt még jobban, mert gyengének tituláltak, hisz odaadtad a kocsit. Az olyan embert nem zaklatják, akik kiállnak a jogaikárt.

106.- Elvitte a kocsit a behajtó. Vissza lehet még azt szerezni?- Három lehetőség van. Visszalopni, s elrejteni; Polgári pert indítani; vagy megmagyarázni a tolvaj behajtóknak, hogy jobban járnak, ha visszaadják: http://www.hitelesmagyar.com/index.php/forum/26-qforum-blogq/47904-hm-blog-mkb-euroleasing-veteli-jog-ervenyesitesi-probalkozas-6-es-fel-ev-utan#47904
107.- Most lopja a kocsit a behajtó egy trailerrel, mit tegyek?
- Hívd fel a 107-es telefonszámot, és jelentsd be a lopást. Mindenképpen ülj bele a kocsiba, bármiféle furfangos módon, pl, “kiveszem a cuccaimat.” vagy felmászol a kocsira és a kulcs pedig ugye nálad, s beülsz. Ha benne vagy a kocsiban, nem viheti azt el, Veled együtt, mert az emberrablás. Ha benne vagy, zárkózz be! Mindenképpen már most szerezz be pár aktivista telefonszámát, s ha ilyenre kerül a sor, telefonálj Nekik, hogy elindulhasson a riadólánc, hogy mihamarabb segítségedre siessenek a közeli aktivisták.
Aki "felveszi" az SOS hívást, az írja bele a helyszínt, a segélykérő telefonszámát, és az időpont (mely nap, kb hány óra) hogy esetleg véletlenül ne kelljen életre a riadó több nap múlva. Ez alkalmazható hirtelen jött kilakoltatásoknál is. A segélykérés felvevője továbbítsa a kisebb-nagyobb csoportokba, és aktívabb aktivistáknak is privátban!Több alkalommal sikerült már így kocsit visszavenni. :https://www.facebook.com/peter.papp31/posts/603408356413320
108.
- A lízing esetében is visszajár a Törzskönyv?- Sajnos nem. A Lízingnél a tulajdonjog a banké, amíg ki nem fizeted az általa követelt összeget, így a TK nem jár vissza. Itt csak a Polgári PER működik. Ha ilyen kocsit elvisz a bank behajtója, akkor azzal csak perre lehet menni. Viszont fog még követelni némi pénzt, amire ugyanúgy előbb utóbb MOKK os levelet kell küldenie. Így további tartozás nem áll fennt, ha ellentmondasz. Persze se pénz, se autó, így jobb, ha leteszed a lízinges kocsit egy zárt udvarra, garázsba, ahonnan nem tudják elvinni és inkább tömegközlekedéssel jársz, vagy ideiglenesen veszel egy másik, (kisebb) autót.

*****************************SZEMÉLYI KÖLCSÖN, HITELKÁRTYA, FOLYÓSZÁMLAHITEL
150.- Nekem chf alapú személyi kölcsönöm van. Az is Semmis?- Igen. Minden idegen pénznem (CHF, Euró, JPY) alapú szerződés semmis. Ezt a Kúria is kimondta a 10/2013. számú gazdasági elvi határozatában, hogy ha nincs benne az árfolyam rés az semmis: http://www.lb.hu/hu/elvhat/102013-szamu-gazdasagi-elvi-hatarozat
151.- Én azért vettem fel személyi kölcsönt Forint alapút, hogy tudjam fizetni a devizás kölcsönömet. Azzal mit lehet kezdeni?- A forintos személyi kölcsönök nagy része is semmis. Szerintem mind. Az egyik megnyert személyi kölcsönt itt láthatod: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=556071977813625&set=t.100002324826062&type=1&theater
152.- Hitelkártyával mit lehet kezdeni?- Ezek kissé problémásak. Két lehetőség van. Ha nincs szerződés, mert csak hitelkártya igénylő lap van, vagy csak úgy küldtek egy hitelkártyát, akkor ott létre nem jött a szerződés, így a Ptk. 522. § (2) alapján és a Hpt. 210. § (1) alapján érvénytelen. Ha létezik szerződés, akkor meg kell nézni benne, hogy van-e kamat, THM, és kamtváltoztatási feltétel. Ha ezek vannak, akkor pechünk van, de van úgy, hogy még így is nyerhető.

153.- Nekem van folyószámla hitelem. Azzal lehet valamit kezdeni?- Ez a legrizikósabb perlés szempontjából. Hasonló, mint a hitelkártya, de itt szinte mindig van szerződés.

*****************************JELZÁLOG FEDEZETŰ KÖLCSÖNÖK
200.- Azt olvastam, hogy 2011. VII. 1-től. nem lehet jelzálogjogot bejegyezni devizás kölcsönhöz, s emiatt semmisek a szerződések.- HOAX, azaz álhír. A 2. Fidesz kormány első intézkedései közt volt az, hogy visszaszorítsák a deviza alapú hitelt. Így ez a törvény 2010.08.14 naptól volt hatályban 2011 közepéig. Ebben az időben nem hogy deviza alapú jelzálogkölcsönt nem vettek fel az emberek, de még kölcsönt sem nagyon.

201.- Végrehajtónál van az ügy. Mit lehet tenni?- Egy egyszerű Végrehajtás megszüntetési pert kell indítani, ami 2-3 hónap alatt megvan..

202.- Hogyan lehet megkeresni benne a semmisségi pontokat?- Ebben a levélben benne van sok hiba, amit meg lehet keresni a saját szerződésedben is: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=398591180228373&set=t.100002324826062&type=3&theater
203.-

*****************************BÜNTETŐ ÜGYEK, KÁRTÉRÍTÉSEK250.- Le kellett volna már ültetni az összes bankárt.- Ez igaz, de MÉG nem történt meg. Még! Ami késik, nem múlik. DE már ugrálnak ki az ablakon a sokadikról, egyenlőre még csak külföldön:

251.- Mindenkinek jár kártérítés?- Járni jár, de nem jut. A bankárok több kárt okoztak, mint amit be lehet rajtunk hajtani, ha a teljes vagyonukat sikerül elkobozni. Bízom benne, hogy akiknél könnyen kimutatható a károkozás, annak jutni is fog a kártérítésből. Ha nem is azonnal, de néhány éven belül.

*****************************EGYÉB
300- ...Megosztom itt: