2014. november 21., péntek

Dr. Bihari Krisztina ügyvéd észrevételei, javaslatai a T 2055/2014. számú törvényjavaslattal kapcsolatban

"Tisztelt Deviza Áldozatok !

Dr. Bihari Krisztina (Foto: Blikk.hu)
A forintosítással kapcsolatosan a T 2055/2014. számú törvényjavaslat áttanulmányozása után alábbi észrevételeim vannak, melyet megosztok Veletek:

1./ Milyen segítés a kormány részéről a forintosítás, ugyanis ugyan ilyen feltételek mellett bármikor „forintosíthattam” / kiválthattam volna a hitelemet.

2./ Valóban a Kúria 2014. június 16.-i 2/2014. Polgári jogegységi határozata rendelkező része szerint főszabályként az árfolyamkockázatot a fogyasztó viseli, de ha tovább olvassuk a rendelet szövegét „e rendelkezés tisztességtelensége csak akkor vizsgálható és állapítható meg, ha az általánosan tájékozott, ésszerűen figyelmes körültekintő átlagos fogyasztó számára annak tartalma a szerződéskötéskor – figyelemmel a szerződés szövegére, valamint a pénzügyi intézménytől kapott tájékoztatásra is - nem volt világos, nem volt érthető”

Érdekes, hogy a kormány minden nyilatkozatában a jogegységi döntés első mondatára hivatkozik, áltatva bennünket azzal, hogy ezt a kijelentést a Kúria, mint megdönthetetlent hozta.
Szintén a 2/2014. Polgári jogegységi határozta szerint, „ha a pénzügyi intézménytől kapott nem megfelelő tájékoztatás vagy a tájékoztatás elmaradása folytán a fogyasztó alappal gondolhatta úgy, hogy az árfolyamkockázat nem valós, vagy az őt csak korlátozott mértékben terheli, a szerződésnek az árfolyamkockázatra vonatkozó rendelkezése tisztességtelen, aminek következtében a szerződés részlegesen, vagy teljesen érvénytelen.”

A kúria a jogegységi döntésében egyértelműen rögzítik, hogy kockázatfeltárás hiánya miatt a szerződések teljesen érvénytelenek lesznek. Így vizsgálni kell a szerződéskötéskori állapotot. Amennyiben hiányzik vagy nem megfelelő a tájékoztatás, úgy a szerződést a bíróság érvénytelenné nyilvánítja.

Mindenkinek el kell döntenie, hogy volt e tudomása a szerződéskötéskor arról, hogy kb. háromszor annyit kell visszafizetni, mint a felvett hitel összege, és a havi törlesztő részletek minimum duplájára növekednek, és ezt a szerződésben ki is nyilatkoztátok.

Fontos, hogy tudjátok, hogy az elszámoltatást csak peren kívüli eljárásban lehet vitatni, addig az érvénytelenség megállapítását jogkövetkezménnyel és marasztalással együtt PERBEN KELL érvényesíteni.

Megjegyzem, ha a jogkövetkezményre is hivatkoztok, akkor a perek felfüggesztése ezekre az eljárásokra nem vonatkoznak.
Az érvénytelenség megállapítását a jogkövetkezménnyel együtt, kizárólag egyéni perben lehet érvényesíteni.

3./ Amennyiben a forintosítást elfogadjátok, úgy elfogadjátok a bank által meghatározott összeget, mint fennálló tartozást és lemondotok az esetleges perindítás lehetőségéről. Elzárjuk magunk elől a jogorvoslat lehetőségét.

Nagyon fontos figyelmeztetés: 
A gépjármű hitelekre a forintosítás, a jelenlegi tervezet szerint nem vonatkoznak, azoknak a szerződéseit továbbra is sikerrel lehet támadni, azzal az eddigi eltéréssel, hogy a keresetben jogkövetkezményre, marasztalásra kell hivatkozni, az érvénytelenség megállapítása mellett. Ezekre a perekre sem vonatkozik a tárgyalások felfüggesztése."

Dr. Bihari Krisztina ügyvéd
Szeged

14 megjegyzés:

 1. Akkor nem értem, hogy a gépjármű hiteles perek mért nem folytatódnak?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez bennem is felmerült. Ugyanis az én gépjármű perem, melynek ügyvédje Dr. Bihari Krisztina 2013. áprilisa óta húzódik. És még most se látni a végét. Sőt....

   Törlés
  2. Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan és egyszerűen nyújtunk kölcsönöket, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, otthoni hiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, feltalálói kölcsönöket, adósságkonszolidációt. stb.

   Kapjon engedélyt egy üzleti vagy egyéni hitelre ma, és szerezzen pénzeszközöket ugyanazon a alkalmazási héten. Ezek a személyes kölcsönök jóvá lehet hagyni, függetlenül a hitelezéstől, és sok boldog ügyfelünk van, aki támogatja ezt a követelést. De nemcsak megkapja a szükséges kölcsönöket; akkor a legolcsóbb lesz. Ez a mi ígéretünk: Garantáljuk a legalacsonyabb kamatlábat minden olyan kölcsön esetében, amely ingyenes fedezetet nyújt.

   Törekszünk arra, hogy pozitív tartós benyomást hagyjunk ügyfeleim elvárásainak túllépése során. Célunk, hogy méltósággal és tisztelettel kezeljük, miközben a legmagasabb minőségi szolgáltatást időben biztosítjuk. Nincs szükség társadalombiztosításra, és nem szükséges hitelesítési ellenőrzés, 100% -os garancia. Kérjük, azonnal válaszoljon az alábbi részletek alapján, ha érdekel a kölcsön, és mentes a csalásoktól.

   E-mail: progresiveloan@yahoo.com
   Hívás / szöveg +1 (603) 786-7565 köszönöm   Törlés
 2. 2 éve hadakozom a Lomardhitellel ..megpróbáltunk peren kívüli megállapodást kicsikarni tőlük ..erre az lett a vége,hogy felmondták a szerződésemet nemfizetésre hivatkozva, holott a mai napig fizetem a részleteket amit az eredeti szerződésben aláírtam .. szerintük túl keveset fizettem .. most behajtókat küldenek rám hetente,hogy elvinnék az autót ?!?! ..Jogállam ?? ha ha ha ..valaki tud valami megoldást esetleg ?? .. nagyon megköszönném !! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nincs autóhitelem, de annyit tudok, hogy behajtó nem viheti el az autót, és a Lombardnak elég rosszul áll a szénája e témában. Keressen a Facebook-on ilyen csoportot, lesznek ott szakértők is és ott biztos ízekre szedték már az ilyen eseteket. "Lombard" kulcsszóra 5 csoportot is feldobott a FB.

   Törlés
  2. Én szintén 2 éve hadakozok. Semmi előrelépés.Én is fizettem a törlesztőrészleteket. 1 évig a megemeltet, aztán visszatértem az eredetire, melyet a szerződésben aláírtam. 3 hónap múlva felbontották a szerződésemet, majd 3 napra rá hivott a behajtó, hogy vinné az autót. Mondtam per tárgya és amúgy sem adom. Mondta, hogy neki a bank nem közölte, hogy perben állunk, de ha így van akkor nem keresnek. Nem is hívott azóta. November végén viszont a Szegedi Okmányirodától kaptam egy levelet, hogy ideiglenesen kivonják a forgalomból az autót. Erre reagáltam szintén azt, hogy per tárgya így nem hiszem, hogy joguk van hozzá. Nos választ még nem kaptam. Ez az ország egy szégyen.

   Törlés
  3. Az ügyvédnő ma 18.-kor a tv2 tények műsorában nyilatkozott : Lombard ellen precedens értékű pert nyert ,a bíróság itélete - a Lombard nem adhatja ki sem hitel ,sem lizinges ügyfelének adatát behajtó cégnek és az autókat sem vitetheti el !!

   Törlés
 3. Mi perünk is áll 2013.01.06.-óta pedig a szerződésben ft ban van megadva az összeg ,Tk-t sem adta ki ,és a fix törlesztőt választottuk amit már 2 éve 50 % emelte és úgy vonja ! Ha a bíróság kérte a perköltséget akkor tárgyalja az ügyet az állam ne szóljon bele egy magán perbe !

  VálaszTörlés
 4. Gratulálok az ügyvédnőnek !

  VálaszTörlés
 5. Ügyvédnő szerint a végtörlesztők esetén van e lehetőség egy perlésre,különösen a
  yen hitelesekre gondolok(csak az OTP adott yent)mert ott olyan szerződésket írtak
  alá,amik súlyosan törvényellenesek volat,pl valaki felvett x összeget,de x plusz
  50%-lett az ingatlannyilvántartásba bejegyezve.

  VálaszTörlés
 6. Ügyvédnő szerint a végtörlesztők esetén van e lehetőség egy perlésre,különösen a
  yen hitelesekre gondolok(csak az OTP adott yent)mert ott olyan szerződésket írtak
  alá,amik súlyosan törvényellenesek volat,pl valaki felvett x összeget,de x plusz
  50%-lett az ingatlannyilvántartásba bejegyezve.

  VálaszTörlés
 7. Ügyvédnő szerint a végtörlesztők esetén van e lehetőség egy perlésre,különösen a
  yen hitelesekre gondolok(csak az OTP adott yent)mert ott olyan szerződésket írtak
  alá,amik súlyosan törvényellenesek volat,pl valaki felvett x összeget,de x plusz
  50%-lett az ingatlannyilvántartásba bejegyezve.

  VálaszTörlés
 8. Név szerint Hanga vagyok, és Szegeden élek, annyira tele vagyok boldogsággal és örömmel, szeretnék beszélni Isten jóságáról az életemben, miután sok hónapos próbálkozásom volt az interneten kölcsönhöz jutni és átverés volt, tehát kétségbeesetten vágyam online hitelt egy legitim hitelezőtől, majd egy Zoe nevű barátom megjegyzését látom, amely arról tanúskodik, hogy ez a legális kölcsönadó cég gyorsan és egyszerűen, stressz nélkül megkapta kölcsönét, ezért bemutatta egy Dante Paola nevű ember, aki a Dante Cooperative Help céget ellenőrzi, ezért kértem kölcsönösszeget (66 000,00 euró) alacsony 2% -os kamatlábbal, tehát a kölcsönt jóváhagyták és letétbe helyezték a bankszámlámra, azaz hogyan sikerült hitelt szerezni az üzleti vállalkozásom indításához és a számlák kifizetéséhez, ezért azt tanácsolom mindenkinek, aki érdekli a hitel gyors és egyszerű megszerzése, kérjük, vegye fel velük a kapcsolatot e-mailben: dantecooperativehelp@hotmail.com , a gyors csevegéshez vagy a WhatsApphoz / +35677926593

  Köszönöm, mikor elolvastat életem legnagyobb bizonyságát.

  Hanga

  VálaszTörlés
 9. URGENT LOAN NEEDED???
  INSTANT AFFORDABLE PERSONAL/BUSINESS/HOME/INVESTMENT LOAN OFFER WITHOUT COST/STRESS CONTACT US TODAY VIA Whatsapp +19292227023 Email drbenjaminfinance@gmail.com

  Hello, Do you need an urgent loan to support your business or in any purpose? we are certified and legitimate and international licensed loan Company. We offer loans to Business firms, companies and individuals at an affordable interest rate of 2% , It might be a short or long term loan or even if you have poor credit, we shall process your loan as soon as we receive your application. we are an independent financial institution. We have built up an excellent reputation over the years in providing various types of loans to thousands of our customers. We Offer guaranteed loan services of any amount to people all over the globe, we offer easy Personal loans,Commercial/business loan,Car loan Leasing/equipment finance, Debt consolidation loan, Home loan, ETC with either a good or bad credit history. If you are in need of a loan do contact us via Whatsapp +19292227023 Call/Text +1(415)630-7138 Email drbenjaminfinance@gmail.com

  Share this to help a soul right now, Thanks

  VálaszTörlés

Megosztom itt: