2014. november 19., szerda

Az információ háborúja, avagy nagy vs. kis hírportálok

Érdekes, hasznos és támogatandó felvetés, amit az Egymillióan a devizaadósok igazságáért - Toborzó Facebook oldal tett közzé. A cíkk végével szeretnék csak némileg vitába szállni, ill. kiegészíteni:
"Amíg a devizaadósokat a fősodrású médiában csak az ellenérdekelt oldal képviselheti, addig itt eredményes megmozdulás, tüntetés és harc nem képzelhető el. Az internet, a Facebook, és az ingyenes, kis hírportálok nem tudják felvenni a versenyt a "nagyokkal". Meg kell hallgatni a másik felet is, de a fősodrású média verőerei jelenleg zárva vannak előttünk. Meg kell nyitni őket!"
Igen, meg kell keresni, vagy ki kell építeni a kapcsolatokat az információs gócpontokkal, ugyanakkor számítani kell a cenzúrára, ami akár meg is hiúsíthatja az erőfeszítéseket. 

Szerintem összefogást, egységet kell kialakítani és erősíteni, félretenni a különféle civil szerveződések közötti ellentéteket és a közös nevezőkre kell fókuszálni. Tudom nehéz, mert ott van az a fránya egó, meg sok haszonleső.

A "kis hírportáloknak" viszont nagyon nagy ereje tud lenni! Méghogy az internet, meg a Facebook nem tudja felvenni a versenyt? Szerintem meg pont itt van az esélyünk, meg a személytől személyig terjedő informálásban. Itt egy friss, tegnapi tapasztalat, talán eléggé meggyőző:

Ezen az új, eddig nem létezett személyes blogon (még "kis hírportálnak" se nevezhető) közzé tettem tegnap előtt  Damm Andrea felhívását. Ezt emailben kaptam Papp Pétertől, amit ezúton is köszönök neki. (A blog elődjében lévő bejegyzéseket előtte importáltam, ezért látszik a három éves múlt.) Ezt a bejegyzést megosztottam a Google+ privát profilomon, amit 2 ember megosztott a Facebook-on, ami további megosztásokat eredményezett. Egy 1500-2000 fős levelező listára küldtem még ki üzenetben, és az eredmény eddig: 27.460 alkalommal lett megnyitva az oldal, és ez még egy darabig növekedni fog. 

A "devizahitel webinárium blog" és az utódja a "devizahitel ÁTVERÉS" blog
látogatottsági statisztikája 2011-2014 között

Mit jelent ez? Durva számítással egy-két nap alatt elértünk az 1.000.000 devizahiteles 2-3 %-hoz egy blogbejegyzéssel, egy emaillel és néhány tucat ember közreműködésével.

Barátaim! Ebben erő van. Nem is kicsit. Gyors, hatékony és ingyenes.
Használjuk ki és éljünk vele!
Éljenek a kis hírportálok, a bloggerek és a szorgalmas hírvívők  a Facebook-on, Google+-on és hasonló oldalakon. ...És természetesen azt a devizahiteles szomszédot se felejtsük el informálni, aki nem lóg a neten.

Frissítés: 2014.11.20. 
A fenti számok már lassan megtriplázódnak!


A teljes Facebook bejegyzés a hozzászólásokkal együtt itt olvasható:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megosztom itt: