2013. december 23., hétfő

Makkos Albert: A Kúria közleménye az emberek megtévesztésére volt jó?

Ha a Kisleányom mintegy 5 éves korában nem tudta az akaratát megindokolni, a válasz egy szó volt: „csak”. Egy gyereknél ez még érthető válasz. De ez nem igaz a magyar bankrendszernél! A „csak” már nem győzi meg a kölcsönfelvevőket. A „csak” alapján nem lehet milliárdokat elvenni emberektől. Sőt ha a KÚRIA mondja, hogy „csak”, még komolytalanabb az ellenérzés! Már pedig az a kijelentés, hogy a kölcsönfelvevő „devizában adósodott el”, számomra nem meggyőző, nem más, mint a kisleányom „csak” kijelentése.


A Kúria közleményére mondta a múlt héten egy bíró, hogy sajtóhírre nem lehet ítéletet alapítani. Igaza van. Hogyan lehet akkor a médiának a Kúria közleményét tényként elfogadni és véleményt alkotni?

Agymosásból, köszönjük, nem kérünk!
Kép forrása: velunkazisten.hu
A média egy jogilag érvényesíthetetlen hírre beindult. Minden csatornából az hallottuk, hogy a banknak van igaza! Folyt az agymosás. Az emberekbe olyan valótlan véleményeket építettek be, amivel leblokkolták a gondolkozásukat. Csak egy példát hadd mondjak: Az ATV televízió Havas Henrik műsora. Egy hölgy kijelenti, hogy a felek ha megkötöttek egy szerződést, akkor az szent. Nem érti, hogyan lehet ezen vitatkozni? Ha én a múlt héten eladtam a Parlamentet, Önök szerint ez érvényes szerződés? Érvénytelen, éppen úgy, mint a banki kölcsönszerződések többsége. Ha a szerződés szentsége a mérvadó és nem a törvény, akkor a Parlamentnek költözni kell! A műsorban pedig senki sem volt, aki a tévedést elmagyarázta volna! De nem a szakszerűség, hanem az agymosás a mérvadó. Ezt pedig elvégezte az ATV is.

Miért nincs a Kúriának indoklása? „devizában adósodott el” írta a Kúria. De ezt már tényekre építetten bizonyítani kellene! Nem véletlen, hogy nincs döntés?

Miért került a közlemény kiadásra? A magyarázat egyszerű. Az emberek megtévesztésére. Nézzük a médiát! Nem az a fontos, mi a tény, hanem az, hogy az ember mit gondol. Ezt erősítette meg az elmúlt hét. Kérdés: lesz-e KÚRIA határozat és bizonyítékokra épülő indoklás, vagy a KÚRIA közleménye is csak része a sorozatos megtévesztéseknek?

Makkos Albert

Budapest, 2013. december 23.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megosztom itt: