2014. december 13., szombat

Röpirat a deviza(követelés)-hatalomról

"A deviza hiteleknek nevezett pénzügyi banki termékek szégyent, megalázottságot, és kifosztottságot hoztak a nőknek, férfiaknak, családoknak, közösségeknek. Mégsem találjuk őket az utcán tüntetni a nyilvánvaló helyzetük miatt. 6-7 millió érintett emberről beszélünk, akik megváltásra vártak, miután tőrbe csalták őket, megmentést ígértek nekik, és az új jogszabályok miatt a jogállami, törvényelőtti egyenlőségüktől is megfosztattak a banki önkénnyel szemben.


(...)

A devizahitelek sem a jogviszony tartalma, sem az adósok kötelezettségei, sem a magyar, sem az európai jog szerint nem egyneműek*. A jogfosztó szabályok azonban ezt letagadják, és egységesen devizahitelként kezelik, mert a valóság feltárása, hogy mik is ezek, leleplezné azt a politikai elitet, amely laboránsként bevezette ezeket Magyarország és a honpolgárok kifosztására, és a banki, és állami nyereség elérése céljából. Nem más célt szolgáltak, mint az állam rövid távú anyagi céljait, hosszú távú romlás árán. Mindez bizonyítható, de nem akarja sem a kizsákmányoló laboráns politikai elit, sem a megmentő szerepében tetszelgő laboránssá vált új kormányzó elit ennek a feltárását, mert fény derülne a haszonlesésükre, és zsarolhatóságukra.

A kisemmizett tömeg az önkénnyel szemben azért nem tud tiltakozni, amiért a szégyenbe hozott nők, férfiak sem mennek szégyenükkel, és megalázottságukkal a nyilvánosság elé. Önmaguk előtt is titkolják az áldozattá válásukat, szégyellik a szenvedéstörténetüket. Sokan ezért dühüket nyilvánítják ki, vagy dühüket önmaguk ellen fordítják, és öngyilkosságot követnek el.

Amíg önmaguknak, és nyilvánosan is meg nem vallják, még ha anonim módon is, hogy mit tettek velük, addig bűntudatuk miatt racionalizálni, és megtisztultan tiltakozni sem tudnak. Ezért mindkettőnek a feltétele, hogy teret kapjon a racionális feltárása a kifosztásnak, az államhatalom leplező magatartásának, és a tévedés, megtévesztés kimondásának. Elbeszélhetővé kell tenni nyilvánosan a társadalom követelését az állammal szemben: nem tartozunk, mert a szegénységünk árán meggazdagodtak bankok, és az állam.
A deviza-nyilvántartású hiteleket csak összetett pénzügyi termék formájában lehettek volna értékesíthetők, nagyon szigorú európai, és magyar jogi szabályok alapján, és a tőke rendjének védelmére született fogyasztóvédelmi szabályok szerint keresettel követelhetnék az adósok a bíróság jogfeltáró eljárását. 
Azonban ezt betiltotta az állam, és a Kúria! Magyarország legjelentősebb korrupciójával állunk szemben, amely során rövid távú, és hatalmi érdekből, a saját államunk fosztotta ki a saját társadalmát… És ennek nincs vége, új szakaszába lépett."

(*ugyan itt kiderül, mit is jelent az egyneműség/nem egyneműség)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megosztom itt: