2014. december 9., kedd

Az elszámolás és a forintosítás menetrendje és mire számíthatunk

FONTOS!
Az alábbiakban foglaltak közreadása nem jelenti, hogy egyet is értek a cikk minden sorával, csak hasznosnak gondolom, ha van egy ilyen listánk, ill. tudjuk, hogy mire számíthatunk. Személyes álláspontomat, feladataimat az alábbi, korábbi bejegyzésekben részletezettek, valamint ügyvédemmel való egyeztetéseim szerint alakítom ki (H.Á.):

(ld. Dr. Varga István videóját a bejegyzés alján)

"Március-áprilisban egyetlen levélben fog értesülni a devizahitelesek döntő része az elszámolásokról és a forintosításról. Akinek ismeri a jelenlegi lakcímét az elszámolásra kötelezett bankja, illetve nem jogosult vagy nem akar devizahitelben maradni, annak nincs különösebb teendője: az elszámolás és a forintosítás "automatikus" lesz. A tudnivalókról, teendőkről ma sajtótájékoztatót tartott az MNB, több érdekes részlet is kiderült. 


Devizahiteles intézkedések

A lakossági hiteleket érintő új intézkedések három nagy csoportba sorolhatók:
  • A bankok által alkalmazott tisztességtelen szerződési feltételek miatt csaknem 1000 milliárd forint jár vissza a deviza- és forinthiteleseknek jövőre a két elszámolási törvénynek és a mára elkészült négy jegybanki törvénynek megfelelően (hamarosan mindegyik benne lesz a Magyar Közlönyben).
  • Életbe lép a fair bankrendszerről szóló törvény, amely az ügyfelek részletes tájékoztatásáról és a fair hitelárazás (kamatok és díjak) részleteiről rendelkezik.
  • A háztartási árfolyamkockázatok megszüntetése érdekében néhány kivételtől eltekintve forintosítják a jelzálogfedezetű devizahiteleket."
A cikk taglalja továbbá a következőket:
  • A tájékoztatás határidői
  • Az elszámolás és a forintosítás menetrendje
  • Ez lesz az értesítésben
  • A forintosítás utáni kamatra vonatkozó szabályok
  • Az adósokat érintő feladatok
  • Ki maradhat devizában?
Teljes cikk itt olvasható >
Forrás: portfolio.hu


Kapcsolódó egyéb cikk:
Nagyon sok devizahiteles várt erre a bejelentésre (12.09.)
"Újabb rendeletet adott ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a devizahitelek elszámolásáról. A jegybank sajtótájékoztatóján megtudtuk, hogy mennyi jár majd vissza egy átlagos adósnak, és kiderült, milyen jogorvoslati lehetőségük van az ügyfeleknek." Tovább >
Forrás: 
penzcentrum.hu

Témához kapcsolódó megjegyzések:


Forrás: Facebook.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megosztom itt: