2015. január 21., szerda

Varga István: "Vihar előtti csend van..."

Dr. Varga István egyszerű, közérthető, ugyanakkor magabiztos szavait mindig szívesen hallgatom. Legfrissebb interjúja az EchoTV honlapján tekinthető meg. Sajnos nem fest bíztató jövőt elénk, nehéz időszaknak nézünk elébe.


A polgári jog fogalma szerint autóhitel nincs, autókölcsön van, minden ilyen ügylet kölcsönügyletnek számít, ezeket a szerződéseket okkal felül kellene vizsgálni, tekintettel arra, hogy a bíróságok korábban számos szerződési feltételt érvénytelennek nyilvánítottak – hívta fel rá a figyelmet Varga István közgazdász az Echo Televízióban. 

Úgy véli, a kölcsönzőknek ildomos lenne alapjaiban átértékelniük a szerződéseket. „Van még egy baj velük, nem a jogosultak írták alá, azaz nincsenek is” – tette hozzá. Ismertetése szerint 100-110 ezer olyan szerződésről van szó, amelyeket gyakorlatilag a törvény önmagában nem ismeri el. A szakértő úgy fogalmazott, az nem alkalmazható módszer, hanem enyhén szólva is tisztességtelen, hogy fölszámítunk forinttörlesztést egy bizonyos ideig, majd utána árfolyam spekulációt hozzárendelünk egy kölcsönügylethez.

Videó megtekinthető itt >

Forrás: echotv.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megosztom itt: