2013. szeptember 8., vasárnap

A DEVIZAHITEL MÁR MINDEN MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR ÜGYE

Tudod, hogy az önkormányzati kölcsönök egy részét a Magyar Állam a Kormányzat döntése alapján közpénzbőlátvállalta, miután a bankok az önkormányzatok tartozását nem tudták behajtani?  A fedezetként felajánlott önkormányzati vagyon (pl. óvoda épülete) ugyanis nem piacképes. Ez is egy bankmentő csomag volt.
A Bankszövetség a törvénytelen devizakölcsön miatt tönkrement emberektől visszavett piacképtelen lakásokat a Kormány közbenjárásával közpénzből a Magyar Állammal akarja megvásároltatni. Ez mintegy 70.000 lakást érint. Ez szintén egy bankmentő csomag lenne.
A devizalapú kölcsönök törlesztő részletei megduplázódtak. Ennek egyik oka az irreális kamatteher. A Bankszövetség szerint már 5,8%-os kamattal lehet forintkölcsönt nyújtani. Ezzel szemben a bankok ma is mintegy 9-10%-os kamatot számolnak fel a devizakölcsönöknél. A Bankszövetség saját levele szerint a költségek jelentős részét a Magyar Államra akarja áthárítani, amit szintén közpénzből kell megfizetnünk.
A Bankszövetség Varga Mihály Nemzetgazdasági Miniszter részére levelet írt, amelyben a bankok érdekeit képviselő javaslatokat tett.
A Kormányzat részéről javaslatot még nem láttunk. A magyar lakosság érdekeit – beleértve a devizahiteleseket is - úgy kívánjuk érvényesíteni, hogy mi, magyar állampolgárok személy szerint, egyenként levelet írunk a Varga Mihály Nemzetgazdasági Miniszternek.
Arra kérünk mindenkit - de különösen devizahiteleseket -, hogy aki egyetért a levél tartalmával, küldje el a mellékelt levelet a mini...@ngm.gov.hu vagy mihaly...@parlament.hu címre Nemzetgazdasági Miniszter részére.

TE EZZEL SZAVAZHATSZ A DEVIAHITELEK MEGOLDÁSÁÉRT!
Budapest, 2013. szeptember 6.
Makkos Albert
közgazdász 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megosztom itt: