2015. december 12., szombat

Tisztelt Varga Mihály képviselő úr! (civilek levele)

Civilek példa értékű összefogással levelet írtak Varga Mihály miniszternek. Köszönjük mindannyiunk nevében. Aláírók között a következőket találjuk: 
  • III. kerületi lakos, banki károsult: Kerékgyártó Katalin
  • Hitelesmagyarok Fóruma Egyesület: Dr. Hosszú Istvánné
  • Radikális Bankellenes Csoport: Kerékgyártó László
  • Otthonvédelmi Tanács: Wáczek Frigyes 
  • Hiteles Mozgalom: Szabó József
  • Hajdúk Hon – és Otthonvédők: Stefánné Tóth Judit 
  • Jogállamért Egyesület: Balog István
  • Devizahitelesek Mentőöve: Zomborszky-Fehér Zsolt 
  • Devizahiteles Karta: Polgár Zoltán
  • Kispest Győz: Nándor József 
  • Kőbányai Élő Közösség: Pálosi Atilla
  • Deviza Alapú Csalás Áldozatai: Menyhért Péter


A levél:


"Talán még emlékszik, hogy ,devizahiteles” témában Önnél jártunk a fogadó óráján néhány hete.
http://www.hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/velemenyunk--allaspontunk/varga-mihalynal-jartunk...-beszamolo-es-vazlat.html

Akkor nagyon sok mindenről beszéltünk ezzel az ügylettel kapcsolatban.

Most leginkább a végrehajtási eljárásokról szeretnénk Önt tájékoztatni. Ez azért időszerű, mert szeptember 16-a után hatalmas számban elindultak a végrehajtási eljárások. A bankoknak az elmúlt 1,5 év alatt, - míg az elszámolási komédia tartott – rengeteg idejük volt elmenni egy közjegyzőhöz a felmondási nyilatkozat közokiratba foglalására, majd az okiratot kiállítóhoz, kezdeményezni a végrehajtási záradék kiállítását és elküldeni a végrehajtóhoz az egész anyagot.

Mindeközben ketyegtek a kamatok, mert a törvényhozók csak az eljárásokat függesztették fel, az anyagi jogi vonzata ezen eljárásoknak érintetlen maradt, így további másfél év hozamát dugták a bankok zsebébe késedelmi kamatokkal egyetemben. Ez nem a Questor történet, itt eddig senki nem próbálta meg kártéríteni a kifosztott magyar lakosságot, példát véve az Osztrák Legfelsőbb Bíróság által hozott generális ítéletből.

Borzalmas dolgok történnek! A közjegyzők tényt tanúsítanak a bankok, követeléskezelők kérésére, noha már jogerős Fővárosi Ítélőtáblai bírósági ítélet is van, hogy tisztességtelen az a kikötés a közjegyzői okiratokba foglalt szerződésekben, hogy a bank egyoldalúan, biankó tartozáselismerő nyilatkozat illetve a bank nyilvántartásai alapján közjegyzői tanúsítványba foglaltatja a fogyasztó tartozását. Tehát ezzel egyoldalúan ő dönt a teljesítésről és közvetlenül végrehajtható a tartozás. Ezzel ugyanis jogsértően megfordítja a bizonyítási terhet, a fogyasztóra terheli. Ez a 93/13 EGK irányelv és a 18/1999. Kormány rendelet 1. § b) és j) szerint tisztességtelen (Fővárosi Ítélőtábla 5.Pf.21.704/2013/5.) Ennek ellenére nem hajlandók befejezni a közjegyzők a tanúsítványok kiállítását, majd a Végrehajtási záradékolást. Ennek következtében jogsértően indulnak a végrehajtási eljárások.

Nem vagyunk jogászok, nem is akarunk jogászkodni, de mivel kénytelenek vagyunk egyenként bíróságra menni, ezért kénytelenek vagyunk ügyvédhez fordulni, hogy a kifosztástól megvédjük magunkat.

MNB Háttértanulmányok 2005/2 (2005 április) , ezt támasztja alá a BÉT 2004 október havi elemzése is, mely 5 forintos pontossággal megjósolta 2004-ben a CHF 2013 decemberében várható árfolyamát. A bankoknak olvasni kellett ezt az elemzést, nekünk még tudni se kellett róla. Épp ezért erőltették ennyire a „devizahitelezést”.

Teljes cikk itt olvasható >

Forrás: hitelesmozgalom.eoldal.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megosztom itt: